Hopp til hovedinnholdet

Jeg drømte at jeg hadde sex med gutten jeg liker, hvorfor gjør jeg det?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, for noen dager siden hadde jeg et drøm at jeg har sex med gutten jeg liker. Men først så huske jeg at jeg skulle har sex med en annet gutt jeg ikke vet hvem det er og der tørte jeg ikke å ha sex. Og da plutselig såg jeg gutten jeg liker og gikk bort til han. Vi var ikke alene så jeg dro han bort til skogen og der begynte vi å kline. Det føltes veldig godt så vi hold hendene og gikk bort til en sån plass der ingen kunne se oss og vi hadde sex. Det føltes veldig godt men dessverre våknet jeg. Og nå har jeg tenk på det hele dagen! Kan det bety noen? Hvorfor drømmer jeg om det? I virkeligheten tåre jeg ikke å snakke med han engang så jeg synes det er litt rart at jeg drømte om at vi hadde sex og klinte! Men likevel har jeg veldig lyst til å si til han det jeg føler.Håpe dere kan hjelpe meg med noe!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du skriver til oss!

Du forteller at du har drømt om at du har sex, med en gutt du liker godt. Nå lurer du på hvorfor dette skjer, når du i virkeligheten ikke tør å snakke med han. Du har lyst til å fortelle han hva du føler, og du lurer på hvordan du skal gå frem.

Det er helt normalt å ha drømmer med seksuelt innhold. Både jenter og gutter har slike drømmer, og det er helt vanlig at de kommer når puberteten setter inn. Kroppen produserer hormoner som påvirker den seksuelle utviklingen. Dette er altså noe som skjer med alle, og du trenger ikke være redd eller flau for at det også skjer med deg! I drømmene er "alt" mulig, og fantasi og drømmer blir "virkelighet" uten at det er farlig for noen!

Dersom du har seksuelle fantasier/drømmer om gutten du liker godt, er det nok ikke det første du skal fortelle til han. Du må prøve å bli litt bedtre kjent med han, være i nærheten, få blikk-kontakt, smile, være hyggelig. Kanskje oppdager han at det er noe ekstra ved deg som vekker interessen hans - da er mye gjort! Dersom dere blir kjærester, er det mye dere kan gjøre sammen før dere er klare til å ha sex. Skal man ha sex, skal man føler seg moden til det, og det skal være noe begge ønsker.

Håper du synes du fikk svar på det du lurte på!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Zelda om forelskelse

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Forelsket som Zelda og klarer ikke tenke på noe annet? Eller har du ikke kjæreste og er litt miisunnelig? Les mer på emnet "Forelskelse" her på ung.no.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex