Hopp til hovedinnholdet

jeg holder på med en gutt, men familien min liker ham ikke, hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

skal prøve å gjøre en lang historie kort. Det har seg sånn at jeg og en gutt som er året eldre en meg holder på, altså jeg liker han, han liker meg, men vi er ikke sammen. Vi har vært med hverandre mange ganger, og snakker sammen hver dag, både i virkeligheten og på snap eller lignende. tok opp det med hva "vi er" en gang, da svarte han at han ikke hadde lov av faren sin til å ha kjæreste. Pluss at han og broren min ikke kommer så godt "overens", siden han er fra Albania og er i en slags "farlig" gjeng som har kranglet og sloss med broren min sin gjeng. Han er ikke lenger innblandet i slikt, og oppfører seg pent. Broren min er to år eldre enn han og tre år eldre enn meg. foreldrene mine sier at han ikke har en bra innflytelse på meg og at jeg ikke skal være med han. Hva skal jeg gjøre? vill jo være med han og at boren og familien min skal like han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for at du kontakter Ung,no.

Jeg forstår at du ønsker at din bror og resten av familien din skal like han du er forelsket i og ønsker å gå inn i et forhold til. En skal jo i utgangspunktet selv få velg partner uten at familien skal bestemme om det er greit eller ikke.

Samtidig er det også slik at foreldre gjerne blander seg inn og sier sin mening om de mener at den unge er på vei til å gjøre et dårlig valg. Det kan være flere grunner til at de gjøre det. I noen familier kan de unge oppleve at det settes veldig strenge grenser for hvem en får velge som partner, mens i andre familier får en velge sin partner, men de vil si sin mening om valget.

Er det slik at din familie er bekymret for deg og ser for seg at du kan få det vanskelig om du velger denne gutten som kjæreste? Eller er det andre grunner som ligger bak?

Å velge partner er et viktig valg. Jeg anbefaler deg derfor å ta deg god tid og bli godt kjent med denne gutten. La han få vise at han er verdt å satse på. Noen ganger trenger en nemlig litt tid på å bli godt nok kjent og finne ut av de forskjellige sidene ved den en er forelsket i. I forelskelsens rus, er det lett å overse negative ting som vil være viktige for framtiden. 

Å få familien din til å akseptere ditt valg av kjæreste, kan være litt utfordrende om de har tidligere negative erfaringer med denne gutten. Å bygge ny tillit og vise at en er til å stole på, tar tid. Dette er noen som kan være vanskelig for deg å gjøre så mye med. Men du kan kanskje forsøke å oppfordre din bror og kjæreste å snakke sammen og ordne opp dem imellom? Det kan jo være en start på å bygge opp ny tillit.

Ellers anbefaler jeg deg å snakke med noen utenom familien. Da kan helsesøster på skolen være en du kan snakke med. Her kan du få gode råd om hva du bør tenke på og hva du kan gjøre i den situasjonen du er i.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer

Zelda om forelskelse

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Forelsket som Zelda og klarer ikke tenke på noe annet? Eller har du ikke kjæreste og er litt miisunnelig? Les mer på emnet "Forelskelse" her på ung.no.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse