Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg velge gutten jeg liker eller søsteren min?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 14 år som har ganske dårlig samvittighet nå, så denne gutten starta å snakke med meg for en liten stund siden og etterhvert så har jeg fått føleser for han og til og med vært med han,men det som er er at denne gutten hadde en greie ish med storesøtra mi for lenge siden , pga storesøstra mi hater han og har sagt at hvis jeg og han får en greie så kommer ho aldri til å snakke med meg og at vi ikke er søstre osv, og jeg skal møte han men har lowkey ikke lyst fordi jeg hater å lyve og vet ikke hva jeg skal gjøre, føler ikke at jeg kan snakke med noen om dette her heller, alle sier sånn ja du burde velge søstra di osv men jeg er jo forelsket i denne gutten og det er ganske vanskelig å bare glemme han på den måten, hva burde jeg gjøre? og btw det hjelper ikke å si at storesøstra mi burde forstå osv fordi ho kommer ikke til å forstå

Besvart 04.12.2018 21:30
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er i en vanskelig situasjon, og at det kan være vanskelig å glemme gutten. 

Min tanke er at du uansett må ta et valg som gjelder hva du får mest ut av. Hvis det å være med gutten innebærer redsel og dårlig samvittighet, må du velge om du tror du kommer til å takle dette eller ikke. Å bære på det man anser som store hemmeligheter kan føre til stress, så jeg vet ikke om jeg vil anbefale dette dersom du allerede kjenner på dårlig samvittighet. På en annen side, kan det å undertrykke en forelskelse også gjøre vondt. Prøv å se for deg hva som vil skje i det lange løp. Det kan hende du må prøve og feile litt, men søstre vil dere uansett alltid være. Husk at dere enda er unge, og at en eventuell krangel trolig ikke vil vare livet ut :)

Jeg ser at du skriver at søsteren din ikke kommer til å forstå. Samtidig har du et valg om å være ærlig, men samtidig forklare at du vet at hun ikke kommer til å like det. Du kan si at det får bli opp til henne om hun vil være negativ, eller å la deg få gjøre det du ønsker. 

Under ligger noen artikler med flere tips. Lykke til!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

Zelda om forelskelse

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Forelsket som Zelda og klarer ikke tenke på noe annet? Eller har du ikke kjæreste og er litt miisunnelig? Les mer på emnet "Forelskelse" her på ung.no.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie