Hopp til hovedinnholdet
Doping (colourbox.com)

Ny i et etablert treningsmiljø?
Gutt løfter vekt (www.colorbox.com)

Kosttilskudd, treningsutstyr, teknikk, klær og kosthold. Skal du begynne å trene er det ikke mangel på ting du «må» tenke over. Det viktigste er kanskje allikevel å huske på at øvelse gjør mester – ingen er ekspert første gangen på treningssenteret.

Hva er anabole steroider?
Gutt viser muskkler (colourbox.com)

Visste du at anabole steroider nesten har den samme virkningen i kroppen som testosteron? Her får du en forklaring på hva anabole steroider egentlig er.

Hva er doping?
Doping (colourbox.com)

I ulike tidsepoker har folk kjent til og lett etter stoff som kunne påvirke kroppens prestasjonsevne i ulike sammenhenger.

Min dopinghistorie
Gutt står i garderoben (colourbox.com)

Etter at "Michael" prøvde anabole steroider, skjønte han hvor ødeleggende det var for både kroppen og psyken.

Hva sier straffeloven om doping?
Piller (colourbox.com)

Det er ulovlig å bruke, besitte, erverve, tilvirke, innføre, utføre, oppbevare, sende eller overdra stoff som anses som dopingmidler. Medvirkning er også straffbart.

Skader fra doping
Doping

Doping er et problem innenfor både idrett og i treningsstudioene. Skadene er mange og omfattende. Årefolkalkning, psykiske problemer og økt risiko for kreft er bare noen av bivirkningene ved doping.

Dopingkontroll ved treningssentre
doping forbudt (colourbox.com)

Visste du at treningssentre har lov til å sjekke medlemmene for dopingbruk? Det betyr at man risikerer å bli tatt om man doper seg før trening. Her kan du lese mer om hvordan testingen foregår.

Jenter og doping
Jente klar i startblokka (colourbox.com)

Kropp og utseende betyr mye mange for unge jenter. For noen betyr det så mye at de ønsker å bruke doping for å få det utseende de drømmer om.

Dopinglisten
Utdrag fra dopingslista

Det er World Anti-Doping Agency (WADA)som bestemmer hvilke stoffer og metoder som er forbudt å benytte innen idretten. Forbudte stoffer og metoder blir oppført på Dopinglisten.

Vær stolt av den kroppen du har!
Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Loven mot doping

Alle idrettsutøvere i Norge må følge Norges Idrettsforbund og Olymiske komités bestemmelser om doping.