Hopp til hovedinnholdet

Bli med på Internasjonal Dugnad sin dugnadsleir

En gjeng ungdommer står i arbeidsklær foran en vegg som har et påmalt hjerte.
DUGNADSLEIR: Deltakere på dugnadsleir i Finland i 2014.

Internasjonal dugnadsleir arrangerer dugnadsleierer hvor folk fra alle land lever sammen og arbeider med et prosjekt som organiseres av en lokal samarbeidspartner.

En gjeng ungdommer står i arbeidsklær foran en vegg som har et påmalt hjerte.
DUGNADSLEIR: Deltakere på dugnadsleir i Finland i 2014.

Internasjonal Dugnad er den norske avdelingen av Service Civil International (SCI). Dette er en fredsorganisasjon som gjennom arbeids- og studieleirer forsøker å hjelpe deltagerne til en bedre forståelse av fred, solidaritet og internasjonal forståelse.

På en internasjonal dugnadsleir kan du gjøre en innsats for et lokalsamfunn. Om du arbeider på en filmfestival i Paris, på et miljøprosjekt i Colorado, eller på et flyktningmottak kan din innsats betyr mye for den lokale organisasjonen som tar deg imot. De dekker også ofte kost og losji for deg.

Prosjektene deles inn i tre hovedkategorier:

  • Fysisk arbeid, som å bygge, plante eller restaurere.
  • Sosialt arbeid, ofte med barn, ungdom, eldre, eller mennesker med nedsatt funksjonsevne.
  • Arbeid/studier, hvor arbeid og læremuligheter er integrert.

Kan jeg dra på internasjonal dugnadsleir?

Alle over 16 år kan delta på leir i Norge. Er du over 18 år kan du reise til Europa, USA og deler av Asia for å delta på dugnadsleir, og har du fylt 20 år kan du delta på leirer i Afrika, Latin-Amerika og andre deler av Asia.

Leirprogram for sommersesongen blir lagt ut i februar/mars hvert år, og det koster penger å delta på dugnadsleirene. Du kan få med deg all praktisk informasjon på hjemmesidene til Internasjonal Dugnad.

Vil du vite mer?

For informasjon om hvordan du søker, hva du bør gjøre før du drar, eller mer informasjon om Internasjonal Dugnad kan du klikke her.

På nettsidene til Service Civil Internation kan du også se hvor, og med hvilke prosjekter du kan jobbe. Vil du ha en oversikt over alle leirene kan du også bruke søkemotoren på SCI sine hjemmesider.

Skrevet av:
Redaksjonen, ung.no
Sist oppdatert:
19.12.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Spørsmål og svar

Hva kan vi finne på i sommer? 
Hei Så hyggelig at dere vil møtes i sommer. Jeg kommer ikke på noe umiddelbart som kan passe dere, men kan anbefale deg å søke litt rundt på ul...