Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

A-Å

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Jente hilser på en dame (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje medfølger dette at du får stesøsken i tillegg. Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Offentlig og kvalitetssikret
Jente hilser på en dame (colourbox.com)

Spørsmål:

Hei! Mamma har fått en ny kjæreste, han liker jeg ikke i det hele tatt. I starten likte jeg han og var glad på mammas vegne, men etter hvert kranglet mamma med ham. Det gjorde at jeg også hatet ham. De fikk en baby sammen, da ble jeg glad for å få en lillesøster men ikke for hvem som skulle bli faren! Han kjefter på meg uten grunn, og det verste av alt er jo at mamma bare sitter der og ser på. Hjertet mitt knuser i tusen biter når hun bare er der helt stille.

Mamma ser ut til å elske babyen mer enn meg. Dessuten har mamma hatt en kjæreste før det som jeg har kommet godt overens med, men selvfølgelig slo de opp! Hun gir meg ikke tid, ikke tid til å tenke på pappa. Det er hardt. Ps: Jeg vil ikke snakke med barnevernet/helsesøster/mamma. eller noen jeg ikke kjenner. Bare gi meg tips til hvordan jeg kan få det bedre.

Svar:

Hei jente, 13 år.

Jeg forstår, ut fra det du forteller at du har det vanskelig. Det kan være utfordrende når foreldre får nye samboere. Du skriver at kjæresten til mamma kjefter på deg, og det kan høres ut som at han kanskje har sagt sårende ting. Dette er selvsagt ikke bra, og jeg kan forstå at du føler det i hjertet ditt når mammaen din ikke sier noe.

Jeg vet ikke om jeg forstår helt det du forteller om pappaen din. Du sier at du vil ha tid, tid til å tenke på pappa. Har du en pappa du kan treffe, eller har du mistet pappaen din?

Det du ønsker fra oss er at vi skal gi deg tips til hvordan du kan få det bedre, men du vil ikke snakke med noen du ikke kjenner.

Jeg vil gjerne gi deg tips til hvordan du kan få det bedre, men jeg tenker at du uansett bør snakke med mammaen din og kjæresten hennes. Ved at dere snakker sammen om det du forteller her vil dere kunne finne ut hvordan du kan få det bedre.

Du kan selvsagt la være å bry deg om hva kjæresten til mamma sier til deg, men hvor lett er det? Hvis du har en pappa så kan du kanskje bo hos ham? Kanskje kan du skrive til mammaen din om hvordan du har det?

Hva er det som gjør at kjæresten til mamma kjefter på deg? Selv om du tenker at det ikke er noen grunn så går det an å tenke over hva som skal til for at denne kjeftingen tar slutt. Når det er sagt så er det ikke bra at han kjefter, og kjæresten til mamma bør lære seg hvordan man kan snakke sammen om ting som er utfordrende uten å kjefte.

Jeg håper at du kan få det bedre.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

 

Spørsmål:

Jeg har problemer med å være skilsmissebarn. Mammaen min har skaffet seg ny kjæreste, og jeg synes det er vanskelig. Jeg får mye mindre oppmerksomhet enn før, og jeg hater å føle meg som andrevalget. Når jeg er syk så kommer hun ikke rett hjem fra jobb, men hun spiser med den nye kjæresten sin før hun kommer hjem. Jeg sitter ofte alene å spiser middag, og sitter ofte alene kveldene fordi mamma er ute med kjæresten. Og når først mamma er hjemme, snakker hun kun med kjæresten i telefonen. Jeg begynner å tro at jeg har gjort noe galt, fordi jeg får aldri oppmerksomheten hennes lengre. Jeg veit ikke om jeg orker det lengre, for det er så vanskelig. På meldinger så svarer hun nesten aldri, og hun ringer ikke tilbake når jeg har ringt.

Det har vært sånn i over 2 år nå, og det er vanskelig. Jeg bor annenhver uke til mor og far, og begynner også bli temmelig av å pakke bagen hver søndag. Det er så slitsomt! Jeg har fått lov til å prøve å bo fast til pappa, men jeg savner også mamma.

Er jeg egoistisk når jeg tenker at jeg får mindre oppmerksomhet av mamma enn før? En gang var jeg nesten innlagt på sykehus og hadde depresjoner og angstanfall. Jeg har fått hjelp siden da, men jeg er fortsatt redd. Det eneste jeg vil er bare å få litt mer oppmerksomhet av mamma. Jeg savner den hun engang var. Jeg liker ikke at en mann går inn i mitt liv og tar over rollen min. Jeg føler meg ikke så veldig mye verdt lengre, for jeg får ikke den oppmerksomheten jeg føler jeg selv trenger. Men hovedspørsmålet mitt er; er det min feil? Jeg orker ikke dette opplegget mer. Takk på forhånd. Hilsen ei lei jente.

Svar:

Hei

Jeg har ingen problemer med å forstå frustrasjonen og fortvilelsen din. Å føle at mamma ikke har tid til deg er en vond følelse som jeg håper du virkelig kan klare å bli kvitt ganske så snart. En ting skal jeg være helt klar med og det er at dette ikke er din feil! At mammaen din ikke lengre bruker like mye tid til deg kan være flere årsaker til. Som for eksempel at hun er 'blindt' forelsket og har problemer med å se at det finnes andre viktige personer i livet hennes og kanskje at hun tenker du er blitt så stor og kanskje ikke trenger like mye oppmerksomhet.

Om dette er en av årsakene så tenker jeg mammaen din gjør en feil. Hun må ikke glemme at du finnes i livet hennes og du er ikke så stor at du ikke har behov for hennes oppmerksomhet. Så da skjønner du sikkert at du ikke må finne på å tro at du er egoistisk. De tanker du har er helt naturlige og 'lovlige' følelser som kan ramme både voksne som barn.

Jeg vil råde deg til å prøve å få til en samtale med din mor hvor du kan fortelle henne nettopp om de vonde følelsene du sitter med. Det er ikke umulig at hun vil få en 'aha-opplevelse' og vil prøve å forandre seg? Uansett er det viktig at du gjør henne oppmerksom på det. Det er eneste måten du kan få henne til å forstå dine følelser på.

Hilsen Alarmtelefonen 116 111 i samarbeid med ung.no

Spørsmål:

Hei. Jeg føler at pappaen min ikke elsker meg lengre, siden hans nye kjæreste kom inn. De har vært sammen i 1 år nå og har vært på en ferie ilag til Stockholm. En dag spurte jeg pappa om jeg og han kunne dra på ferie ilag. Han svarte at han ikke hadde råd. Noen uker senere får jeg vite at han og hun skal på ferie ilag til Tsjekkia. Men den jeg får vite det oss er ikke pappa, men mamma. Jeg ringte han men fortalte ikke at jeg visste noe, latet som ingenting. Men etter hvert fikk jeg mer og mer fakta fram, inni meg følte jeg meg helt knust, og jeg gråt å gråt. Jeg tenkte at det er best og ikke si noe eller diskutere med han siden kanskje han blir sur da. Men mamma skrev en melding til han og vi har enda ikke fått svar, siden det skjedde nettopp. VÆR SÅ SNILL OG HJELP MEG!

Svar:

Hei jente 13 år.

Det høres ikke bra ut den måten din far har håndtert dette på, det er jeg helt enig i. Han skulle ha fortalt deg hvorfor han reiste med henne og kanskje sagt at dere kunne ta en tur senere eller noe. Forsikret deg om at han elsker deg. Noen ganger blir vi voksne veldig dumme og kanskje spesielt når vi blir forelsket. Da glemmer vi ofte de rundt oss som vi vet elsker oss uansett. Det er veldig dumt og slik burde det ikke være.

Jeg synes du skal fortelle din far at du ikke likte det fordi det gjorde deg usikker på om han fremdeles er glad i deg. Jeg tror at han elsker deg like mye som før, men at han ble en litt dum forelsket voksen som tenkte mest på seg selv. Prøv og snakk med han.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
3mil
1
02.01.2017 21:20:48
Fyfaen stemora mi hater meg
Julie
5
27.11.2016 22:07:24
Omg, da jeg leste disse spørsmålene begynte jeg serr å gråte, fordi jeg kjenner meg så jævlig igjen i det som sto:o
Skit
0
24.11.2016 17:13:36
Det beste er berre å vere med venna, treninger, fare til bestemor, ett eller anna som får deg til å tenke på noko anna:)
E
0
12.09.2016 11:09:10
Skulle ønske moren min ville få seg en kjæreste.

Spørsmål og svar

Bor like mye hos mamma og pappa. Kan jeg velge å bo litt mer hos mamma?
Hei og takk for at du skriver til oss! Forstår at det er vanskelig for deg å være hos pappa når du og hans kjæreste har kranglet en del. Du sie...
Krangler med kjæresten til mamma hele tiden, og vurderer å flytte til pappa
Hei Takk for at du skriver til oss.Så leit å høre at det er vanskelig for deg å bo hjemme, og at du og mammas kjæreste har dårlig kommunikasjon...
Har ikke lyst til å ha mammas nye mann i konfirmasjonen min
Hei Takk for at du skriver til oss! Jeg kan godt forstå at du blir frustrert når det blir så store uenigheter i familien om hvordan din store dag ...
Foreldrene mine har nye kjærester, og det er ikke bare greit.
Hei Hei Så fint at du tar kontakt med oss når det er ting som er vrient :-) Dette skjønner jeg er vondt for deg. Det ene er at du gjerne skulle k...
Har lyst til å bo fulltid hos mamma og bare besøke pappa og dem i helgene f eks. Men det trur jeg ikke pappa tillater. Hva kan jeg gjøre?
Hei Takk for at du skriver til oss! Det er ikke uvanlig at man ikke går over ens med foreldres nye kjærester og deres familier. Det er faren din s...
Jeg lurer på om hva man skal gjøre når man blir låst ute av ste-moren min?
Hei Takk for at du stiller oss spørsmål!   Ste-moren din har ikke rett til å stenge deg ute fra ditt eget hjem. Du sier ikke noe om hvorfor dis...
Jente 13 år! Foreldrene mine skilte seg i fjor og far har nå funnet seg ny kjæreste. Hun er snill og grei, men han bruker all sin tid på henne. Jeg blir lei meg og føler han elsker henne mer enn meg.
Hei jente 13 år Så fint at du skriver til oss! Dessverre er det du skriver ganske vanlig. Man sier at forelskelse gjør blind, og det kan virke so...
Pappa sover hos kjæresten sin hele tiden og jeg liker ikke å være alene om nettene
Hei Takk for at du skriver til oss! Du forteller om en vanskelig situasjon. Jeg kan godt forstå at du ikke liker å være alene hjemme hvis pappa re...
Jeg liker ikke kjæresten til mamma
Hei jente 16 år. Takk for spørsmål. Du er ei jente på 16 år, og moren din har en kjæreste som du ikke liker. Det var trist å høre. Du skrive...
Hvordan takle mamma og stefar sitt forhold?
Hei Så fint at du skriver til oss når du trenger råd. Det gjør ingenting om du er 12 år, bra du er ærlig:-) Du forteller om hvordan det går b...
Pappa har en kjæreste som bryr seg om penger
Hei Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Det er ikke alltid lett når foreldre får en ny kjæreste man må forholde seg til og van...
Stefar har laget et testamente der jeg skal arve huset vi bor i nå, men han vet ikke at mamma har tenkt å flytte og kjøpe en annen leilighet for bare meg og henne. 
Hei og takk for at du skriver til oss. Forstår at du tenker mye på denne saken og at det er en vanskelig situasjon for deg. Du har nå fått infor...
Mamma og pappa ble skilt for 2 år siden og hun fikk ny kjæreste rett etterpå. Jeg hater ham. Jeg hater livet mitt.
Hei gutt 13 år Tusen takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det etter at dine foreldre ble skilt og at moren din ha...
Stemoren min snakker dårlig om moren min
Hei Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Jeg forstår godt at det er vanskelig for deg å høre stemoren din snakke nedlatende om m...
Har det vanskelig etter mamma og pappas skilsmisse
Hei Takk for at du skriver til oss! Du tar opp et tema som veldig mange ungdommer skriver inn til oss om. Å føle seg oversett og ensom etter at for...
Ung jente som ikke er fornøyd med at mor og stefar skal flytte langt unna
Hei Takk for at du skriver til Ung.no Det du forteller om her er et vondt og vanskelig tema og det er veldig vanskelig å holde alle følelsene i sjak...
Har lyst til og si hva jeg mener. Hva skal jeg gjøre?
Hei jente 13 år. Takk for at du skrev til ung.no Det kan føles både vondt, vanskelig og rart når foreldrene skilles og at de får nye kjærester...
Stefar kjefter å skriker til meg og mamma han sier også masse stygge ting til meg.
Hei Du tar på deg et for stort ansvar dersom du skal få din mor til å forstå at hennes kjæreste ikke er god for henne. Jeg synes at du først o...
Se alle